FAQ

Veel gestelde vragen en handleidingen

 

Op deze pagina een beknopt overzicht met de meest gestelde vragen en daarbij behorende antwoorden. Ook vindt u hier de handleidingen om bijvoorbeeld uw e-mailadres in te stellen of uw website te uploaden. Mocht uw vraag niet beantwoord zijn na het lezen van deze pagina, neem gerust contact op per e-mail, telefoon of chat. Klik op de tabs voor informatie uit verschillende categorieën.

Deze pagina is nog in ontwikkeling; we hopen zo snel mogelijk meer vragen en handleidingen online te kunnen zetten.


Wat zijn de juiste instellingen voor mijn e-mailadres?

U kunt uw e-mail op verschillende manieren ophalen op uw computer. Meestal gebruikt u hiervoor een e-mailprogramma als Apple Mail of Microsoft Outlook.

De eerste techniek is het ophalen van uw e-mail via POP3. Hierbij download u uw mail vanaf onze mailserver en slaat deze op uw computer op. Deze techniek is het handigst als u uw e-mail slechts op één computer wilt lezen.

De tweede optie is het ophalen van uw e-mail via IMAP. Hierbij blijft uw e-mail op de servers van phonq staan en kunt u de e-mail synchroniseren met verschillende computers, telefoons en de iPad.

De instellingen die u kunt gebruiken zijn identiek voor POP3 en IMAP en vindt u hieronder. U kunt bij het aanmaken van het account in bijvoorbeeld Apple Mail kiezen voor een van de twee technieken.

Type account: IMAP of POP
E-mailadres: inloginnaam@domeinnaam.extensie (bv. .nl, .com etc.)
Wachtwoord: uw wachtwoord

Server inkomende post (Incoming Mail Server): mail.phonq.nl
Gebruikersnaam (User name): inloginnaam@domeinnaam.extensie (bv. .nl, .com etc.)
Wachtwoord (Password): uw wachtwoord

Vink ’Gebruik SSL (Secure Sockets Layer)’ AAN
Identiteitscontrole (Authentication): Wachtwoord (Password)

Server uitgaande post (Outgoing Mail Server): smtp.phonq.nl
Vink ‘Gebruik alleen deze server’ (Use this server only)’ AAN
Vink ‘Identiteitscontrole’ (Authentication): AAN (Yes)
Gebruikersnaam (User name): inloginnaam@domeinnaam.extensie (bv. .nl, .com etc.)
Wachtwoord (Password): uw wachtwoordHoe bereik ik mijn e-mail via het web?

Webmail gebruiken
PhonQ maakt alleen gebruik van Secure Webmail waarmee u online, op een veilige manier, uw e-mail kunt lezen en verzenden. Het webadres van Secure Webmail is https://webmail.phonq.nl/

Voor het inloggen op Secure Webmail maakt u gebruik van u volledige e-mailadres als gebruikersnaam. Maakt u gebruik van meerdere e-mail boxen dan kunt u gewoon inloggen met de gewenste e-mail box.

Overal en altijd uw e-mail lezen
Met Secure Webmail kunt u op elke computer die internetverbinding heeft uw e-mail lezen en berichten sturen. In een internetcafé in het buitenland, bij vrienden of gewoon thuis. Ook bijlagen kunt u bekijken en versturen (maximale grootte 25Mb). Voor Secure Webmail hebt u het wachtwoord nodig van uw loginnaam of de mailbox waarvan u de e-mail wil lezen.

Onderhoud aan uw mailbox
Met Secure Webmail logt u in feite direct in op de ruimte waar al uw e-mails voor u bewaart. Het voordeel daarvan is dat Secure Webmail vaak e-mailproblemen kan oplossen. Bijvoorbeeld als uw mailbox te vol is. Of als een eerste e-mailbericht corrupt is, waardoor latere e-mails geblokkeerd worden.
In zo’n geval kunt u met Secure Webmail uw mailbox opschonen. Want verwijdert u een e-mail in Secure Webmail, dan zal uw gewone e-mailprogramma die e-mail ook niet meer proberen op te halen.
Hoe plaats ik mijn website online via FTP?

Als u een website heeft gemaakt en u wilt deze zichtbaar maken op het internet dan dient u deze te uploaden op onze server. Met een FTP programma maakt u verbinding met onze server waarna u de website kunt uploaden in de map /public_html/ of /Sites/. Na het uploaden is uw website direct zichtbaar via http://www.uwdomeinnaam.ext/

hostname: ftp.phonq.nl
username: uw inlognaam
password: uw wachtwoord

Hostname, username en password kunt u terugvinden in onze e-mail met inloggegevens.
Op het internet zijn verschillende gratis FTP programma’s te vinden voor Mac en Windows bijvoorbeeld:

Cyberduck voor Mac
FileZilla voor WindowsKan ik zien hoeveel bezoekers mijn site heeft gehad?

Statistieken zijn belangrijk omdat u niet alleen gevonden wilt worden, maar ook een website wilt hebben die bezocht wordt, zodat u uw producten en/of diensten kunt presenteren en/of verkopen. Zo krijgt u met statistieken inzicht in de bezoekers van uw website en kunt u bijvoorbeeld zien welke pagina’s ze het meest bekijken, waar ze vandaag komen en welke zoektermen ze daarbij hanteren.

Dagelijkse statistieken
U kunt op elk gewenst moment de statistieken van uw website inzien. Inloggen gaat als volgt:
– type de volgende URL in: http://www.uwdomeinnaam.ext/awstats
– log vervolgens in met de aan u verstrekte inloggegevens
Hoe verloopt de facturatie bij phonq?

Twee weken voor de nieuwe termijn van uw domeinnaam en/of webhostingpakket ontvangt u via e-mail van ons een factuur in .pdf formaat. Voor vragen over facturen kunt u contact opnemen met administratie@phonq.nl

Indien u prijs stelt op een factuur per post, kunt u dit bij ons aangeven.Welke manieren van betalen bieden jullie aan?

U kunt ons machtigen om per maand, kwartaal of jaar de kosten van uw rekening af te schrijven. Daarvoor kunt u een machtigingsformulier downloaden. Vul het machtigingsformulier in en stuur het op. Indien u het niet eens bent met een afschrijving, dan heeft u 30 dagen de tijd om uw bankkantoor opdracht te geven het geïncasseerde bedrag terug te boeken.

Het is uiteraard ook mogelijk om zelf het verschuldigde bedrag over te maken via uw bank. Daarnaast bieden wij iDeal aan als betaalmogelijkheid. In de e-mail met uw factuur vindt u hier meer informatie over.

Hoe kan ik ik mijn wachtwoord wijzigen?

U kunt uw wachtwoord wijzigen door in te loggen op de webmail (zie tabblad e-mail) en te kiezen voor ”opties” en vervolgens ”wijzigen wachtwoord”.Wat als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Geen probleem, stuur even een e-mail naar info@phonq.nl met daarin het verzoek voor een nieuw wachtwoord. We zetten dan de procedure in werking voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord.